Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z malin

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

malin 1 kg
cukru 50 dag
soku wyciśniętego z czerwonych porzeczek 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z malin

Z soku i cukru ugotować syrop. Następnie przebrane maliny zalać tym syropem i odstawić na kilka godzin. Następnie całość odcedzić. Ponownie syrop zagotować pozbywając się szumowiny. Wrzącym syropem powtórnie zalać maliny i ostawić na kilka godzin. Czynność powtarzać tak długo aż owoce będą przezroczyste i zawisną w gęstym syropie. Gorącą konfiturę przekładać do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 09.02.2011 16:31
lubię takie własne przetwory

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak