Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Wywar z włoszczyzny i mięsa 2-3 litry
mrożona mieszanka warzywna 1 op
fasolka konserwowa biała 1 puszka
starte buraczki
barszczyk czerwony 1 torebka
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
pieprz w kulkach 10
sól, pieprz do smaku
śmietana do smaku
zacierki 3-4 garstki
Bulion grzybowy 1 szt.
natka pietruszki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński

W czystym wywarze rozpuszczamy kostke rosołową oraz barszczyk. Wrzucamy mieszankę warzywną, buraczki, przyprawy (czosnek) i gotujemy ok godziny. Następnie dokładamy fasolkę oraz zacierki. Gotujemy ok 30 minut (aż zacierki będą dobre). Koperek lub natkę siekamy drobno i wrzucamy na koniec. Nalewamy w miseczki, zaciągamy śmietną lub podajemy bez.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwiagr 06.04.2013 23:30
miłe wspomnienie dzieciństwa, zupa babci, super!
ilka_86 23.02.2012 22:05
pyszności
Aida 29.10.2011 11:52
oczywiście! ale jak się nie ma co się lubi... ;)
bami 27.10.2011 15:52
Bardzo lubię barszcz ukraiński, ale wolę go na prawdziwym barszczu z buraków, a nie takim z torebki :)
Aida 16.04.2011 15:52
i smaczny :)
cukiereczek 16.04.2011 07:12
piękny
IlonaAlbertos 15.03.2011 22:20
Mój mąż dałby się pokroić za taki barszczyk :)
romanrafal
romanrafal 05.03.2011 07:50
bardzo dobry
Mysiunia 14.02.2011 09:17
smaczny:)
Mati13 10.02.2011 09:48
ładny kolorek ma:)
agnieszka189 14.01.2011 14:53
ja też uwielbiam
Koper 02.01.2011 12:33
tez bardzo lubię barszcz ukraiński
misia53 01.11.2010 19:03
Mój ulubiony.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak