Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane gąski

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gąski
jajko 3
mąka
mleko
sól i pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane gąski

Mieszamy ze sobą: 3 jajka, 3 łyżki mąki, trochę mleka (tak aby konsystencja była podobna do ciasta naleśnikowego), sól i pieprz. Zalewamy tym umyte gąski.
Po ok 20 min. panierujemy grzybki w bułce tartej i smażymy na patelni w głębokim tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 23.05.2013 21:27
pyszności :)
Beata23 30.12.2012 10:06
pycha
Laila2786 12.08.2012 19:24
rewelacja
BozenA 19.07.2012 11:21
mmm
BozenA 19.07.2012 11:21
mmm
Barbara33 06.04.2012 20:21
super
Joanna108
Joanna108 24.10.2011 08:41
niestety bardzo rzadko mam szansę jadać gąski - a szkoda
Motorek 09.09.2011 10:59
smaczne
Wacław 26.07.2011 09:20
smaczne !
Rybciia 28.06.2011 14:38
bardzo apetyczne;)
Agnieszka/picola 26.04.2011 20:41
pycha
MAR3STA 05.04.2011 23:17
pyszne, mogę?
Gosia32
Gosia32 15.02.2011 09:33
super,mniam;]
monisia1977 19.12.2010 11:07
dobre
Wojtek8 21.11.2010 20:27
smaczne
Margo1 23.10.2010 11:33
smaczne
ElizaT 21.10.2010 12:02
Ja również ich nie zbieram, ale jakby ktoś zaserwował mi takie danie to chętnie bym kosztowała.
Kate131 14.10.2010 07:55
jakos nie zbieram gasek,a wygladaja apetycznie
Jolanta40 13.10.2010 08:17
moja mama tak samo je przyrządza
Agnieszka172 12.10.2010 19:55
rewelacja , aż ślinka leci
misia53 12.10.2010 15:01
Ojej, moje ulubione!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak