Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwiczka ok. 1/2 kg
jabłka 6-8
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica z jabłkami

Polędwiczkę oprószyć solą i pieprzem i obsmażyć ją na oleju z obu stron. następnie przełożyć ja do rondelka i podlać trochę wodą może być to np. bulion lub sok jabłkowy. Dodać zioła i dusić do miękkości. Pod koniec dodać jabłka pokrojone w plastry i ponownie dusić aż jabłka będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna23 24.01.2013 11:03
ciekawy przepis
AGNIESZKA144 15.01.2012 09:13
pycha
bercik1 23.09.2011 22:47
Wygląda super
pigila
pigila 17.09.2011 22:33
super
Marek6 04.09.2011 14:25
super
ma-pl 23.05.2011 21:35
smaczna i zdrowa
IlonaAlbertos 12.10.2010 23:40
Wygląda bardzo apetycznie, na pewno smakuje tak samo. Muszę wypróbować Twój przepis.
Margo1 12.10.2010 15:18
ciekawy przepis nie jadłam
anja3107 12.10.2010 14:05
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak