Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI ZE SZPINAKIEM

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 0,5 kg
mąka 0,5 kg
olej 3 łyżki
sól szczypta
czosnek 2 ząbki
ser żółty 10 dag
olej do smażenia
woda 0,5 litra (wrząca)

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI ZE SZPINAKIEM

Ciasto wyrabiamy z mąki i wrzątku, sól i olej. Rozwałkowujemy i wycinamy kółka.
Szpinak myjemy i drobno siekamy - wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Dusimy - dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i dusimy dalej. Solimy i na koniec dodajemy starty żółty ser. Mieszamy i farsz gotowy. Wkładamy do kółek z ciasta i wyklejamy pierogi.
Gotujemy w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 05.12.2011 15:49
nie dla mnie
maryśka 15.05.2011 21:38
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak