Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poduszeczki z ciasta francuskiego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
budyń śmietankowy 1 opakowanie
mleko 2 szklanki
cukier puder 2 łyżki
masło 1/2 kostki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Poduszeczki z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie należy rozwinąć, ułożyć na blaszce i pokroić w kwadraciki o boku około 5 cm. Ciasto upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pieczenie powinno trwać około 15- 20 minut.
Budyń ugotować na mleku. Następnie odstawić do przestudzenia. Miękkie masło zmiksować z cukrem pudrem. Miksując dodawać po łyżce przestudzonego budyniu. Gdy masa będzie miała jednolitą konsystencję należy przełożyć nią francuskie kwadraciki. Posypać je cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 10.10.2012 20:05
pychotki
Zoso 22.07.2011 23:14
brzmi doskonale
RenataZ-et 19.03.2011 17:11
bardzo lubię ciasto francuskie, więc takie ciastka z budyniem na pewno by mi smakowały
babeczka007 20.11.2010 22:13
dobre :)
Iwusia 12.10.2010 15:09
lubię ciasteczka z ciasta francuskiego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak