Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana papryka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 0,5 sztuki
mięso mielone 15-20 dgk
ziemniaki 10 sztuk
olej do smażenia do smażenia
sól do smaku
jajko 1 sztuka
papryka czerwona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka

Cebulkę siekamy na drobno i wrzucamy do miseczki razem z mięsem mielonym , jajkiem oraz przyprawami sól i pieprz.
Odstawiamy na chwilę do przeżarcia i za ten czas obieramy i nastawiamy ziemniaczki.
W tym samym czacie płuczemy papryki i odkrawamy ich górna część jakieś 3-4-5cm tak jak się ukroi ^^ , wyjmujemy pestki i nakładamy mięso mielone .

Do naczynia żaroodpornego wlewamy dosłownie odrobinę oleju tylko tak dla smaku i polewamy troszeczkę paprykę.
Nastawiamy piekarnik na 200stopni a później zmniejszamy na 100stopni i pieczemy około 30 min :)
Podajemy na ciepło ...

Smaczniastego życzę !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak