Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka biszkoptowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Pyszna, łatwa w przygotowaniu szarlotka biszkoptowa. Delikatne ciasto, aromatyczne jabłka- to idealne połączenie na deser!

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier 3/4 szkl
margaryna 1 kostka
jajko 3
śmietana gęsta 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 1 kg
cukier 3/4 szkl
cynamon wg gustu

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka biszkoptowa

Margarynę roztopić, dodać śmietanę, 2 jajka, żółtko, lekko rozbić mikserem. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, szczyptę soli i ubić. Połowę masy wyłożyć na blachę i podpiec na rumiano. Posmarować białkiem. Jabłka zetrzeć na tarce, odcisnąć, dodać cukier i cynamon i lekko poddusić. Gorące wyłożyć na podpieczone ciasto, na górę rozprowadzić druga połowę ciasta.  Upiec na złoty kolor. ok 40 min w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 03.03.2011 14:20
rewelka
romanrafal
romanrafal 08.01.2011 15:44
cudo
Emilia22 12.10.2010 12:28
mniam mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak