Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pajęczynka ciasto

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzka czekolada 200 gram
masło 200 gram
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka
cukier 175 gram
jajko 3 szt
mąka 225 gram
proszek do pieczenia 1,5 łyzeczki
aromat waniliowy
gorzka czekolada posiekana 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pajęczynka ciasto

Rozpuścić 200 gram czekolady w kąpieli wodnej.Wmieszać do niej 25 g. masła i przyprawę do piernika.Pozostałe masło włożyć do miski, dodać cukier, jajka, aromat, mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać na gładką masę.Foremkę keksową wysmarować masłem, rozsmarować 1/4 ciasta, polać 1/3 czekolady rozpuszczonej, i przykryć kolejną warstwą ciasta.Powtarzać czynność jeszcze dwa razy, tak by powstały 4 warstwy ciasta i 3 warstwy czekolady.Na koniec posypać połamaną czekoladą.Piec ok 90 min w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 27.06.2011 17:29
ładnie wygląda!
Emilia22 12.10.2010 12:27
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak