Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLECIKI NA PATYKU

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowo-wieprzowe 0,5 kg
jajko 1 szt
czosnek 2 ząbki
olej 1 łyżka
sól, pieprz
bułka czerstwa 1 namoczona
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLECIKI NA PATYKU

Bułkę dokładnie odciśnij. cebulę i czosnek drobno posiekaj. paporykę pokrój w kosteczkę. Do miesa dodaj odciśnietą bułkę, posiekane warzywa, jajko i tartą bulkę. Wyrób i dopraw do smaku sola i pieprzem. drewniane patyczki posmaruj olejem. Z masy uformuj podłuzne kotleciki, nadziej je pojedyńczo na patyczki i lekko dociśnij. Kładż na ruszcie i piec 15 min, co jakiś czas obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noculos 12.11.2011 11:51
fajny pomysł
Kate131 28.10.2010 09:16
robie takie same

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak