Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOMPOT Z JARZĘBINY

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jarzębina 1 kg
cukier 80 dag
Goździki całe Prymat kilka
cukier waniiowy 1
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: KOMPOT Z JARZĘBINY

Odszypułkowaną jarzębinę opłukać w zimnej wodzie i odsączyć. Zagotować litr wody z cukrem i przyprawami, włożyć jarzębinę i gotować na małym ogniu przez 10 min.Odsączone jarzębiny powkładać do mniejszych słoików, lekko przycisnąć, zalać zalewą, w której były gotowane. Zamknąć sloiki i pasteryzować 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 12.10.2010 11:08
Na taki pomysł to bym nigdy nie wpadła:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak