Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mintaj 1 kg
cebula biała 4 sztuki
ogórki konserwowe 1 słoik
papryka konserwowa 1 słoik
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w cieście

produkty na zalewę:
-3/4szkl. wody
-3 łyżki cukru
-3/4 szklanki oleju
przecier pomidorowy
wszytskie te składniki należy połączyć i zagotować.

ciasto do ryby:
- 1 szklanka mąki
-1 jajko
-3/4 szklanki wody
szczypta soli
wszytkie składniki połączyć mikserem.

filety posypać wegetą, nanużyc w cieście i smazyc na złocisty kolor. układać warstwami naprzemian z warzywami w półmisku.
I warstwa ryby
II warstwa ogórki+papryka+cebula pokrojone w paski
III ryby
gotowe warstwy zalać gorącą zalewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

myszka6 29.05.2015 12:47
Wygląda apetycznie
rutynka 04.11.2011 15:01
wyśmienita..
stokrotka 25.07.2011 08:21
mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak