Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LODY Z MOJEGO DZIECIŃSTWA

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 szklanki słodkiej kremówki,
jajko
pół szklanki cukru
żółtko jajek 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: LODY Z MOJEGO DZIECIŃSTWA

Dodatki:
po łyżeczce posiekanych orzechów i migdałów,
po pół łyżeczki smażonej skórki pomarańczowej i rodzynków,
łyżeczka kakao lub startej czekolady,
łyżeczka kawy rozpuszczalnej,
kilka łyżek zmiksowanych owoców lub przecieru owocowego
Jajo i żółtka ubić do białości na parze. W osobnym naczyniu ubić na krem schłodzoną śmietankę, delikatnie wymieszać z jajami. Podzielić masę na cztery części. Jedną wymieszać z posiekanymi orzechami, migdałami, rodzynkami i skórką pomarańczową. Drugą porcję połączyć z kakao. Trzecią - z kawą rozpuszczalną, a ostatnią z owocami lub przecierem owocowym. (Kawę i kakao najpierw rozpuścić w odrobinie wrzątku i wystudzić). Lody włożyć do osobnych pojemników i zamrozić. Podawać w pucharkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak