Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety pangi lub soli 1,5 kg
ananas w puszce 1
papryka konserwowa 1 słoik
czosnek główki 2 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
cebula 3-4 szt
olej do smażenia
mąka
masło 3 łyżki
ketchup 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Panga na zimno

Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem.Obtoczyć rybę w mące i usmażyć na lekko złoty kolor. Usmażoną rybę odkładać do innego naczynia przykryć. Roztopić masło wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę i lekko zeszklić,przełożyć do miseczki.Paprykę pokroić w kostkę i odłożyć do osobnej miseczki,tak samo ananas.
Przygotować sos:
Do rondelka wlać sok z ananasa pół szklanki zalewy z papryki, dodać 3 łyżki ketchupu, czosnek przeciśnięty przez praskę i zagotować. Doprawić jeszcze solą i pieprzem.W naczyniu żaroodpornym układamy:warstwę ryby na nią ,smażoną cebulę , ananas i paprykę,czynność powtórzyć.Zalać sosem i włożyć na noc do lodówki.Podawać ze świeżym pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak