Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszaki z kurczakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

8 ziemniakow
2 marchewki
3 ciwki
2 cebule czerwone
pierś z kurczaka
2 kiełbaski
pol kapusty
olej
margaryna
przyprawa do potraw
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: duszaki z kurczakiem

warzywa obieramy, ziemniaki, buraczki i kiełbase kroimy w talarki średniej grubosci. Marchewke kroimy w drobną kostke, cebule w krązki, kapuste szatkujemy. Piers z kurczaka kroimy w zgrabne kwadraciki i smażymy na 4 łyzkach oleju tak dlugo az beda miekkie i sie lekko miekkie, pod koniec smazenia doprawiamy jarzynką. Do garnka wkladamy 3 łyzki margaryny i ukladamy wartswowo: ziemniaki-cwiki-marchewki- cebule- kielbaske - kurczak i następną warstwe, na samą góre ukladamy kapuste. Doprawiamy pieprzem solą i jarzynką rownież warstwowo, prażymy pod przykryciem ok 1,5h co jakis czas mieszajac. Rewelacyjne!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 25.04.2012 21:13
Co dom to inna nazwa :) u mnie mówimy na to duszaki, ale są też takie określenia jak prażonki, duszone, prażone itp :)
pacpaw 25.04.2012 20:31
fajna nazwa. jakaś regionalna dla tej potrawy?
Wafelek2601 07.05.2011 08:24
świetny pomysł
hastalavista 23.03.2011 11:22
fajowe
monisia1977 23.11.2010 06:59
nieciekawie to wygląda ale w smaku może byc niezłe
Magdalena/26Mooi 13.11.2010 06:30
brzydkie, ale może być dobre;)
Abisay 08.11.2010 16:17
Musze takie zrobić
suzana 05.11.2010 13:23
Ciekawe danie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak