Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ecznica na coczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
szczypiorek posiekany do smaku
pieprz, sól do smaku
mleko2-3 2-3 łyżki
boczek wędzony 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: ecznica na coczku

Boczek pokroić w drobną kostkę, usmażyć na rumiano.W tym czasie jajka wybić do miski, dodać odrobinę soli i pieprzu, lekko ubić widelcem wraz z mlekiem, wlać do wrzącego boczku, smażyć - mieszając od czasu do czasu niezbyt intensywnie, aż zetną się białka i lekko żółtka.

Podając, można jajecznicę posypać usiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak