Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

raclette z polędwiczką wieprzową i parówkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

40dag żółtego sera
strak czerwonej papryki
biała część pora po 2 łyżeczki
2 łyżki ostrego keczupu
2 łyżeczki przyprawy do zup
2 ząbki czosnku
parówki 4 szt
polędwiczki wieprzowe 40 dag
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: raclette z polędwiczką wieprzową i parówkami

Czosnek należy obrany przetrzeć i wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty(olejem, ostrym keczupem, przyprawą do zup). Mięso płuczemy i kroimy w słupki, polewamy marynatą, mieszamy i odstawiamy na 30-60min. Paprykę kroimy w kostkę a pora w krązki. Na patelni podsmażamy mięso z papryka i porem, dodajemy pokrojone parówki i przyprawiamy ziołami. Po 3-4min na wierzchu kładziemy gruby plaster sera. Podgrzewamy aż się roztopi!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna24 03.10.2011 14:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak