Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
pomidory krojone z puszki 200 gram
sól
pietruszka
ryż 200 gram
marchew
przecier pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżem

Bulion wlać do garnka, wrzucić do niego pomidory, cebulę, marchewkę pokrojoną w plasterki. Po 5 minutach wrzucić ryż. Doprowadzić do wrzenia. W końcowej fazie gotowania dodać koncentrat pomidorowy (mały słoiczek). Gotować pod przykryciem. Doprawić solą, pieprzem. Dekorować posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak