Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 100 gram
cebula biała 2 szt
seler 100 gram
marchew 2 szt
ziemniaki 500 gram
por
sól
pietruszka
groszek konserwowy 560 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Boczek pokroić w kosteczkę i usmażyć, dodać wody i gotować. Do gotującego się wywaru dodać cebulę, seler,marchewkę, ziemniaki,groszek z puszki i por. Do gotującej się zupy wlać bulion mięsny, doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą, pieprzem i posypać pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak