Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś kurczaka w skorupce muszatrdowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 szt
pomidory bez skórki 1 puszka
cebula 1 szt
czarne oliwki bez pestek 5 dag
majonez 1 łyżka
mielone migdały 7 dag
olej
sól
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pierś kurczaka w skorupce muszatrdowej

Filety natrzeć przyprawą do kurczak i odstawić w chłodne miejsce. Pomidory rozgnieść widelcem, dodać posiekaną cebulę, pokrojone na połówki oliwki, czosnek i paprykę słodką. Wszystko zmieszać i przyprawić pieprzem i solą. Musztardę wymieszać z majonezem i migdałami, dodać tyle wody, żeby powstał krem. Formę do pieczenia posmarować olejem, na dnie położyć masę pomidorową, kremem musztardowym posmarować filety i położyć do naczynia, piec około 20 minut w temperaturze 220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 19.11.2010 17:35
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak