Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik pychotka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 1 szkl
olej 1 szkl
miód 1 szkl
mąka 3 szkl
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
proszek do pieczenia łyżka 1
herbata czarna 4 łyżki
mleko 1 szkl
cukier 10 dag
mąka pszenna 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
masło 15 dag
cukier waniliowy 1 szt
polewa czekoladowa 1 szt
czekolada gorzka 6 kostek
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik pychotka

Herbatę zalać 1 szklanką gotowanej wody i ostudzić.
Wszystkie składniki oprócz białek wymieszać i dobrze utrzeć. Dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Piec około 45 minut w temperaturze 175 stopni C.
Krem. Z mleka, cukru, wanilii i mąki ugotować budyń. Ostudzić. Dodać masło i ponownie przestudzić.

Ciasto przełożyć kremem. Polać polewą czekoladową i posypać startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 07.08.2011 22:21
super ciacho
jogobella231
jogobella231 02.04.2011 09:09
pycha
Marzena34 30.03.2011 12:59
piernik w każdej postaci bardzo lubię,a ten wyprobuje na weekend
Małgorzata106 28.02.2011 08:57
super przepis
krzyniu1984 12.01.2011 10:00
wygląda super!
Iwona56 19.12.2010 16:36
pyszota
marta1371 18.12.2010 15:48
piernik można też posypać drobno pokrojonymi orzechami lub wiórkami kokosowymi
aga130982 13.12.2010 09:40
mniam
Monika148 12.12.2010 23:04
trzeba sprobowac:))
gacopierz23 08.12.2010 11:44
super
Magda60 07.12.2010 10:54
pycha
alaaa 06.12.2010 19:07
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak