Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rtisotto z grzybami

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

125g różnych grzybów
pół cebuli
natka pietruszki
ząbek czosnku
bulion 300 ml
olej 2 łyżki
ryż do risotto 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: rtisotto z grzybami

Oczyszczone grzyby kroimy na duże cząstki. Czosnek i cebulę drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy grzyby i dwie łyżki drobno pokrojonej natki pietruszki. Dusimy grzybki na patelni ok 15min. Dodajemy ryż i całość zalewamy winem. Gdyż ryż wchłonie wino, na patelnię wlewamy po trochu bulion. Dusimy całość przez ok 15min. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta0906 16.02.2011 16:53
Ciekawy przepis
kuklik 16.02.2011 16:04
wino ryż grzyby razem ciekawe
Magdalena80 12.10.2010 19:05
bardzo ciekawy jak dla mnie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak