Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czereśniowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
cukier 15 dag
masło 20 dag
jajko 4 szt
czereśnie 1/2 kg
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Czereśniowiec

Masło dobrze utrzeć a następnie dodawać po 1 jajku i po 1 łyżce cukru, cały czas ucierając wałkiem. Pod koniec ucierania dodawać po trochu mąkę.Ciasto przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu ułożyć czereśnie bez pestek i piec w gorącym piekarnkiu 30 minut. Gorące ciasto posypać lekko cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 22.07.2012 23:48
smaczne sezonowe ciacho
jolaxa1 06.12.2011 23:22
super
kochanyptysiu 20.02.2011 12:14
wyprobujemy
aga130982 13.12.2010 09:40
pycha
Gonia555 11.10.2010 21:24
Bardzo fajny prosty przepis :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak