Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa kalafiorowa z ryżem po włosku

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2l rosołu
mały seler
4 lyzki oliwy z oliwek
żółtko jajek
sól
pieprz
Koperek suszony Prymat
parmezan 50 g
kalafior 400 g
ryż 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: zupa kalafiorowa z ryżem po włosku

Do garnka z gorącym rosołem wrzuć oczyszczony, umyty i starty na tarce seler oraz różyczki kalafiora. Gotujemy tak zupę ok. 5min. Wsypujemy ryż i gotujemy przez kolejne 10-15min. Doprawiamy solą, pieprzem. Zółtko wymieszać należy z tartym serem i dodajemy do zupy a na koniec posypujemy zieleniną. Podać należy szybko aby ser nie stwardniał!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 19.10.2010 10:14
lubię!!
Magdalena80 12.10.2010 19:06
uwielbiam kalafiory więc chętnie wypróbuję przy sposobności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak