Kitajec

Kitajec

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szklanka
  • szynki

    10 dag
  • ser żółty

    25 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • mleko

    4-5 łyżek
  • olej do smażenia

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę kroimy w małą kostkę , ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wkładamy do miski i wsypujemy przesianą mąkę i mieszamy. Wbijamy jajko i wlewamy mleko. Wyrabiamy jednolitą masę i dodajemy szczyptę oregano. Jeszcze raz dokładnie mieszamy. Dłonią formujemy placuszki. Na patelni rozkładamy placuszki i smażymy na złoto. Podajemy gorące polane ketchupem. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Angelika10

21.06.2013 00:56
musi być pyszne

Marzena40

19.01.2011 09:39
a cóż to jest

IlonaAlbertos

21.06.2010 15:11
Bardzo zabawna nazwa :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat