Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy w sosie pomidorowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 250 g
jajko 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 4 łyżki
cebula biała 1 szt
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
śmietana 12% 3 łyżki
kostkka rosołowa 1 szt
Czosnek suszony Prymat 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 7 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy w sosie pomidorowym

Do mięsa mielonego dodać pokrojoną w kostkę cebulę i namoczoną w mleku bułkę, doprawić, dodać jajko i wyrobić ciasto, uformować kulki i podsmażyć je na patelni. W garnku zagotować rosół, wrzucić zrazy i gotować ok 15 min, dodac przecier pomidorowy i na koniec zabielic śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 01.02.2013 22:17
pychotka
Angelika6 24.08.2012 10:10
smaczne to
Adamorek 12.08.2012 11:07
super na obiad
Miki 30.03.2012 22:11
pycha
Anna169Hosz 13.03.2012 19:35
Smaczna klasyka:)
bami 08.02.2012 15:25
Pyszne zraziki :)
jasiek 02.11.2011 08:03
ładnie wyglądają
Rique 03.08.2011 08:53
super zraziki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak