Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe hamburgery.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

50 dag mięsa mielonego
żółtko jajek
zioła (zmieszane wg.gustu:) )
sól, pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe hamburgery.

Mięso, żółtko, zioła i drobno posiekaną cebulę wyrobić na gładką masę, doprawić solą i pieprzem do smaku. Uformować 4 okrągłe, płaskie hamburgery. Na patelni rozgrzać olej. Szybko zrumienić hamburgery z jednej strony, odwrócić, zrumienić z drugiej, a następnie zmniejszyć ogień i dosmażyć.Podawać z bułkami (najlepiej z sezamem) i dodać warzywa np.ogórek konserwowy,pomidor,cebulka prażona,można dodać też ser żółty.A najlepiej posmarować bułkę (jedną połówkę) majonezem i odrobinką ale naprawdę odrobinką ketchupu i dopiero wtedy położyć na tym kotleta:)A dopiero potem warzywa i ser ewentualnie.Ja zawsze tak robię i są pyszne:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak