Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier 1 i 3/4 szklanki
olej 4 łyżki
mąka 2 szklanki
budyń śmienatnkowy 1 opakowanie
mleko 3 szklanki
proszek do pieczenia 1 opaowanie
migdały w plasterkach 20 dag
aromat migdałowy 1 buteleczka

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałówka

oddzielamy białka od zółtek,, ubijamy bialka z 1 szklanką cukru na sztywno, po kolei dodajemy zoltka, nastepnie olej, i 1 szklanke maki wymieszana z budyniem i proszkiem do pieczenia. pieczemy okolo 30 min,

1,5 szkl mleka trzeba zagotowac z 3/4 szklanki cukru w reszcie mleka rozprowadzic szklanke maki (bedzie geste), wlac to do mleka i szybko rozmieszac (powstanie budyn) , krotko zagotowac, pozostawic do ostudzenia. miekka margaryne wyrobic z aromatem mikserem, porcjami dodawac budyn i wyrabiac.

Migdały, 2 łyżki cukru i dwie łyżki masła przysmażyć na patelni do zarumienienia.

upieczone ciasto przekroic na dwa placki, wiekszy czescia kremu posmarowac dolny placek, polozyc na niego drugi i na ten wysmarowac reszte kremu, góre posypać zarumienionymi migdałami.

Gdy wystygnie można jeść! SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rzenia15 16.02.2011 19:57
na pewno pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak