Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone wg Pana Misia

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone z łopatki 1 kg
jajko 2 szt
cebula 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
bułka czerstwa 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone wg Pana Misia

Bułki namaczamy w wodzie, cebulę mielimy w blenderze na papkę - w tym tkwi sekret. Do mięsa wbijamy 2 jajka, dodajemy 2 odciśnięte z wody bułki, zmieloną cebulę i przyprawiamy Vegetą. Formujemy w rękach kotlety, obtaczamy w bułce tartej i jeszcze raz formujemy w rękach, żeby panierka dobrze się trzymała. Smażymy na wolnym ogniu, aż staną się rumiane. Podajemy z ziemniakami i ogórkami kiszonymi obranymi ze skórki i pokrojonymi w kawałki.

1 kg. mięsa starcza na 12-14 sporych kotletów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 01.01.2013 12:52
i ja na takie klopsiki się skuszę :D
Miki 19.07.2012 11:00
super
smakowita 06.05.2012 11:51
tradycyjne mielone są smaczne
Jodaj 15.03.2012 17:58
uwielbiam mielone :)
Iwona56 29.01.2012 17:27
Pan Mis wie co dobre
angelika14 12.04.2011 10:18
ślicznie podane
Aleksandra45 06.03.2011 14:02
muszę wypróbować ten sekret :-)
Gosia32
Gosia32 10.02.2011 10:27
mniam
monisia1977 01.12.2010 08:38
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak