Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cytrynowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
cukier 30 dag
margaryna 250 gram
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
jajko 4 szt
skórka z 2 cytryn i sok

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cytrynowe

Mąkę, proszek do pieczenia i cukier wymieszac. Dodać margarynę i jajka.Zmiksować,wlać sok i skórke z cytryny.Wymieszać.Piec ok 45 min w temp 180 stopni.Polać polewą czekoladową(np. z rozpuszczonej czekolady + 50 g masła)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 18.03.2012 16:42
palce lizac
ElizaT 08.11.2010 09:25
dobrze się prezentuję z tą czekoladą.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak