Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z pulpecikami wieprzowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 4 sztuki
zakwas buraczany 200 ml
mięso mielone wieprzowe 400 g
bulion warzywny 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z pulpecikami wieprzowymi

Mięso mielone wyrabiamy z przyprawą Prymat i formujemy pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Gotujemy je w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej 15 min. Dwa buraki obieramy i wrzucamy całe do bulionu, przyprawiamy liściem, zielem i gotujemy ok. 20 min. Pozostałe buraki trzemy na tarce i dodajemy do gotującej się zupy. Dolewamy zakwas buraczany i gotujemy do chwili, gdy starte buraki będą miękkie. Całe buraki usuwamy z zupy, na talerz kładziemy pulpeciki i zalewamy ciepłym barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 08.07.2012 09:56
mniam.
Zoso 29.03.2012 22:15
smaczna i pożywna zupa
agnieszka214 26.02.2012 10:06
mniam
BernadettaP 21.01.2012 16:37
SUper:-)
IZABELA29 10.03.2011 18:14
pysznie
edyta44 10.03.2011 15:52
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak