Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka kasztelańska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 5 łyżek
mąka pszenna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 2 kg
galaretka pomarańczowa 2 op
śmietana 30% 500 ml
cukier 1 łyżka
śmietan fix 2 op

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka kasztelańska

Białka ubic na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać.Nast. dodać żóltka i dalej ubijać, dodać mąki i proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać.Piec w tortownicy 26 cm przez 30 min w temp. 170 stopni.
Jabłka zetrzeć na tarce i uprażyć. Do gorących jabłek wsypać galaretki(proszek) i wymieszać, wyłożyc na biszkopt.Ostudzić.
Śmietanę ubić z łyżką cukru i śmietan fixami, rozsmarować na zastygniętych jabłkach.Dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 24.01.2013 21:25
mniam!
matii6 23.02.2011 18:03
znakomita
alaaa 05.12.2010 18:59
świetnie wygląda,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak