Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet z kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

garsc szpinaku
cebula biała
jajko 4 szt.
2 łyżki mąki
pół szklanki mleka 3,2%
tartego żółtego sera 4 łyżki
sól i pieprz
olej
kurki 30 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: suflet z kurkami

Cebulę i szpinak posiekaj. Kurki pokrój. Wymieszaj, przypraw i smaż na oleju 10 minut. Oddziel żółtka i białka. Żółtka roztrzep z mlekiem. Wsyp mąkę i zmiksuj na gładkie ciasto. Dodaj kurki z cebulą i szpinakiem oraz ser. Z białek ubij pianę. Wymieszaj z ciastem.
Cztery foremki wysmaruj olejem. Włóż po porcji ciasta. Piecz ok. 25 minut w temp.180. Podawaj natychmiast>

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 10.04.2011 16:14
uwielbiam kurki
traktorek 09.01.2011 11:26
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak