Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto botwinkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
botwinka 2 pęczki
masło 1 łyżka
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
wywar warzywny 1/2 szklanki
sól do smku
curry do smaku
pieprz do smaku do smaku
sok z cytryny 1 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto botwinkowe

Botwinkę umyć. Świeże liście pokroić na kilka części. W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę, czosnek, smażyć, mieszając - w razie potrzeby podlać niewielką ilością wywaru. Smażyć przez dalszych 5 minut. Wrzucić liście, wlać sok z cytryny, dodać przyprawy i smażyć, aż liście stracą surowy smak. Ugotować ryż na sypko . Dodać do naszej botwinki wymieszać. Dusić, aż nadmiar wywaru odparuje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 02.11.2010 10:28
świetne, bardzo lubię ryż pod każdą postacią
halina17 11.10.2010 12:27
Z botwinką , nie robiłam , wypróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak