Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z serem i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 25 dkg
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
ser gouda 25 dkg
babeczki 10-12 słone

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z serem i pieczarkami

Na tarce o grubych okach zetrzeć pieczarki lub posiekać na wąskie paseczki nożem. Cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć na maśle pieczarki z cebulą, dodać paprykę, sól i pieprz, a następnie do przestudzić trochę i dodać kwaśną śmietanę. Babeczki słone (gotowe korpusy) nadziewać minimalnie potarkowanym serem żółtym, następnie farszem i na górze znów serem. Potem zapiekać w piekarniku 170 stopni do stopienia się żółtego sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 23.11.2011 00:02
świetny przepis
Goya 01.05.2011 12:31
super
Kate131 11.10.2010 12:20
muszą byc pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak