Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernikowa pokusa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 szt
ser biały 0.75 dkg
cukier 20 dkg
jajko 5 szt
olej 100 ml.
mąka krupczatka 1 łyżka
aromat rumowy
ciasto: mąka 20 dag
masło 10 dag
cukier 10 dag
jajko 2 szt
proszek do pieczenia łyżka
konfitura malinowa 2 lyzki
kwaśna śmietana 100 ml.
kwaśna śmietana 1 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: sernikowa pokusa

CIASTO:z podanych skladnikow zagniatamy ciasto .dzielimy na polowe jedna czesc rozwalkujemy a drugo schladzamy . tortownice wykladamy ciastem i smaryjemy je konfitura . MASA SEROWA:ser, cukier zoltka ,olej i smietane miksujemy . do puszystej masy dodajemy budyn ,make i aromat. calosc delikatnie laczymy z ubitymi bialkiem. wylewamy mase na ciasto ,a na wierzch scieramy na grubych oczkach druda czesc ciasta .pieczemy w 180 stopniach przez ok.60 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 17.12.2010 14:30
fajnusie
halina17 11.10.2010 12:30
Bardzo lubię serniki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak