Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka drobiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 5 szt
marchew 2 szt
groszek konserwowy 1 puszka
jajko 3 szt
kostka rosołowa
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka drobiowa

Skrzydełka ugotować i obrać z mięsa. Marchew i jajka również ugotować i pokroić w plasterki. Z kostki rosołowej zrobić wywar i dodać do niego żelatynę i całość wymieszać. Do przygotowanych plastikowych pojemników ( mogą być po jogurtach np) Kłaść łyżeczkę groszku plasterek jajka odrobinę mięsa, i marchew. Zalać żelatyną i odłożyć do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak