Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe risotto

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 30 dkg
szynka 20 dkg
suszone pomidory 6 sztuk
zielony groszek 10 dkg
cebula 1 sztuka
papryka 2 sztuki
białe wino 30 ml
bulion warzywny 3 szklanki
żółty ser 40 dkg
oliwa 2 łyżki
natka 1/2 pęczka
Szafran nitki Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe risotto

Cebulę obrać i posiekać, papryki oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i krótko podsmażyć warzywa. Wsypać ryż, dodać szafran i mieszając, smażyć ok. minuty. Do ryżu wlać wino, wymieszać i poczekać, aż odparuje. Po tym czasie na patelnię stopniowo wlewać bulion i mieszać, aż ryż wchłonie płyn. Suszone pomidory i szynkę pokroić w paseczki i razem z groszkiem wrzucić na patelnię. Pod koniec dodać starty żółty ser. Risotto posypać posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 22.10.2010 17:33
kolorowe i smaczne
marzencia2007 17.10.2010 13:38
szkoda, że nie ma fotki, fajny przepis :)
Karolcia12 15.10.2010 13:46
smakowita potrawa
Katarzyna/kate1980 15.10.2010 08:02
uwielbiam te danie
iwa643 15.10.2010 07:14
bardzo fajne
plocia 14.10.2010 21:31
Kolorowo i smakowicie
anna186 13.10.2010 09:51
super
aginaa 13.10.2010 09:46
pychotka
matii6 11.10.2010 12:20
bardzo fajny przepis i na pewno smaczne
Anita21 11.10.2010 09:47
ciekawe połączenie
Jolanta40 11.10.2010 08:18
szkoda , że nie ma zdjęcia, bo pewnie byłoby ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak