Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona cebula-dodatek do mięsa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 0,5 kg
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka 1 łyżeczka
cynamon Prymat
sól
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona cebula-dodatek do mięsa

Cebulę obieramy i wrzucamy na chwilę do wrzącej wody.Potem kroimy ją na plasterki i smażymy na maśle.Następnie dodajemy koncentrat,wszystkie przyprawy i mąkę.Wlewamy odrobinę wody i dusimy tak długo,aż cebula będzie miękka.
Doskonale pasuje do do mięsa z rosołu i do razowego chleba.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 24.10.2011 19:09
fajna
Anna133 24.10.2011 19:09
fajna
Anna133 24.10.2011 19:09
fajna
Anna133 24.10.2011 19:09
fajna
Anna133 24.10.2011 19:09
fajna
MAR3STA 07.11.2010 09:27
taki dodatek mozna wykorzystać na wiele sposobów, super!
Grażyna13 25.10.2010 09:31
To by mi smakowało !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak