Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 50 dkg
cebula biała 2 szt
ogórek kiszony 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Mięso posypać przyprawami i odstawić na 1 godz. Pokroić w średnią kostkę.
Obsmażyć na patelni z ogórkiemi 1 cebulą ( pokrojone w kostkę ).
Włożyć do garnka
, zalać ok . 2 i 1/2 l wody i gotować
.Przyprawić .
Przesmażyć boczek lub kiełbasę , cebulę i paprykę ( pokrojone w kostkę ),
dusić ok. 5 minut . Włożyć do garnka z mięsem i gotować dalej razem do miękkości.
Można zagęścić 1 łyżką mąki ziemniaczanej rozprowadzoną w 1/2 szkl wody

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 28.12.2010 07:49
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak