Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki Domowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dag
cukier 15 dag
masło 15 dag
jaja 6 sztuk
mleko 1/4 litra
drożdże 5 dag
olejek rumowy 1 sztuka
cukier puder 10 dag
powidła śliwkowe 20 dag
smalec 50 (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki Domowe

Z 1/3 ilości mąki oraz drożdży i mleka sporządzić rozczyn. Gdy podrośnie, dodawać jajka, cukier, olejek, resztę mąki, stopione masło i dobrze wyrobić ciasto. Gdy ciasto podrośnie wałkować je na grubość 3 cm, na wysypanej mąką stolnicy, wycinać szklanką krążki, nakładać powidła zawijać brzegi, formować kulki i układać na serwetce wysypanej mąką. Gdy podrosną smażyć w gorącym tłuszczu. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak