Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z kminkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wolowe na zupe 200 g
żeberka wieprzowe 300 g
wloszczyzna na zupe
cebula biała 1/2
kminek 1 lyzeczka plaska
sól, pieprz mielony
przecier pomidorowy
śmietana
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z kminkiem

Do garnka wlewamy około 2 łyżek oliwy z oliwek, szklimy cebulę uprzednio obraną i pokrojoną na kawałeczki później dodać mięso (posolone i popieprzone), obsmażyć, jak będzie mięso lekko zrumienione dodajemy kminek i lekko podsmażyć, szybko dodajemy wody aby kminek się nie spalił. Gotujemy-zdejmujemy powstałą pianę. Dodać włoszczyznę wymytą i obraną, pokrojoną, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. Gotujemy do miękkości mięsa. Jak mięso będzie miękki zupa gotowa. Przecedzić do uzyskanego wywaru dodać koncentrat pomidorowy, zaprawić mąką i śmietaną, lekko zagotować podawać z makaronem lub ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak