Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z Kapustką i Grzybkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 6 łyżek
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 2 szkalni
sól szczypta
pieprz do smaku
skórka wędzonej słoniny 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z Kapustką i Grzybkami

Zrobić ciasto naleśnikowe z mąki , proszku do pieczenia , jajka , mleka i szczypty soli . Dobrze wymieszać. Średniej wielkości patelnię postawić na gazie i mocno rozgrzać . Smarować nabitą na widelec skórką ze słoniny tak by patelnia się natłuściła . Wlewać średniej pojemności chochelkę ciasta i obracając patelnią rozprowadzać je po całym dnie . Tak usmażyć naleśniki. Na każdego kłaść 2 łyżki farszu . Zwijać w kopertę , rulonik , lub rurkę .Panierować w jajku i tartej bułce .Obsmażać na rumiano na oleju.
Podawać z barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 07.11.2012 09:18
pyszne
Olaa 05.04.2011 17:55
super
novita23 12.02.2011 22:00
uwielbiam
madagaskar 20.11.2010 21:42
pycha
agnieszka214 26.10.2010 09:17
mniaM
Iwusia 19.10.2010 19:19
ale ładnie prezentują się te Twoje krokieciki - bardzo apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak