Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marcepan

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 250 g
ocet 10 % 1/2 łyżeczka
migdały bez skórki zmielone 250 g
sok z cytryny 1 szt
woda 125 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: Marcepan

Ugotować syrop . Gdy przestygnie utrzeć go z migdałami i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agogo2 03.10.2011 23:40
pyszne
ronald88 02.08.2011 09:06
super
Margo1 04.06.2011 00:21
ekstra
Margo1 04.06.2011 00:21
ekstra
Krzysztof42 09.02.2011 16:32
marcepany by się jadło
marchewka 31.01.2011 02:00
Pozwolę sobie odpowiedzieć za autorkę, z tego co ja wiem... zapewne z cukru i wody, a na koniec dodać ocet. Potem jak w przepisie.
Katarzyna/kate1980 28.12.2010 14:58
z czego ugotować syrop?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak