Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
mięso mielone 30 dag
pomidory 1 puszka
chili 1/4 łyżeczka
sól
pieprz
ser żółty
masło
bulion warzywny 1,5 l
Papryka słodka mielona Prymat 1.2 łyżeczka
papryka czerwona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowa

Cebulę kroimy w pół talarki, dusimy na maśle i dodajemy pokrojiną w paseczki paprykę. Całośc zalewamy bulionem, dodajemy mięso i trzepaczkę roztrzebujemy mięso aby nie powstały duże kawałki. Pomidory przecieramy/miksujemy i dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku. Zupę na takerzu posypujemy obficie serem żółtym startym na tarce o grubych oczkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 21.07.2011 22:57
fajna zupka
Ewelina43
Ewelina43 01.12.2010 15:04
rewelcja
iwa643 12.10.2010 07:24
lubie i gotuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak