Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe panierowane

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości po 2 plastry na osobę
oliwki kilka szt
papryka czerwona kawałek
żółty ser 1 plaster na każdą porcję
ogórek konserwowy 1 szt
mąka do paniarowania
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
jajko 1 szt do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe panierowane

Schab rozbić młotkiem posypując solą ziołową tak by sie wbiła w mięso. Odstawić na ok godzinę. Na plastry schabu kłaść plaster sera żółtego , pasek ogórka pasek papryki pokrojone 2 oliwki. zawinąć i spiąć wykałaczkami.
Panierować roladki w mące, jajku i bułce, smażyc na wolnym ogniu.. Mozna pozostawić na ok 10 min pod przykryciem.
Podawać z frytkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeanette_v 17.02.2012 19:13
Ale wypasione danie,...
maryśka 25.09.2011 21:05
super
rosik93 18.10.2010 20:40
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak