Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chchabowe paluchy z nadzieniem orzechowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 0,5 kg
jajko 4 sztuki
śmietana kwaśna 3 łyżki
chrzan 3 łyżki
tłuszcz do smażenia do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
orzechy włoskie 20 dag
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Chchabowe paluchy z nadzieniem orzechowym

Schab myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Rozbijamy i doprawiamy przyprawami Prymat ;) Następnie mieszamy farsz: chrzan, ser, śmietanę i orzechy. Doprawiamy jajkiem i przyprawami. Plastry smarujemy farszem. Mięso zwijamy i panierujemy w 3 jajkach i bułce tartej. Paluchy smażymy, obracając aby sie zarumieniły z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 02.01.2013 20:25
fajowe :)
caralajna 18.08.2012 07:49
bardzo smaczny pomysł
IKrakowianka 28.05.2012 21:35
pomysłowe
Małgorzata106 26.04.2012 20:10
pycha
bogumiła3 14.09.2010 00:22
pycha
IlonaAlbertos 25.08.2010 00:09
Bardzo ciekawy przepis :) Wart wypróbowania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak