Golonka w piwie

Golonka w piwie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

golonkę myję,następnie wkładam do garnka
daję jarzyny(oprócz cebuli i czosnku) ziele i listek,zalewam wodą, od zagotowania gotuję
jakieś 40 min potem wyciągam z wody mięso i jarzyny(oczywiście wodę solę i daję troche wegety)jak trochę wszystko przestygnie to golonę nacieram przyprawami i wkładam do piekarnika (jarzyny czosnek i cebulkę też)daję troszkę oleju na spód żeby nie przywarło i piekę ,piwem zaczynam podlewać jak mięso się trochę zrumieni piecze sie do momentu gdy mięso zaczyna odchodzić od kości

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat