Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka w piwie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka w piwie

golonkę myję,następnie wkładam do garnka
daję jarzyny(oprócz cebuli i czosnku) ziele i listek,zalewam wodą, od zagotowania gotuję
jakieś 40 min potem wyciągam z wody mięso i jarzyny(oczywiście wodę solę i daję troche wegety)jak trochę wszystko przestygnie to golonę nacieram przyprawami i wkładam do piekarnika (jarzyny czosnek i cebulkę też)daję troszkę oleju na spód żeby nie przywarło i piekę ,piwem zaczynam podlewać jak mięso się trochę zrumieni piecze sie do momentu gdy mięso zaczyna odchodzić od kości

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak