Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowo-pieczarkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
pieczarki 1 kg
papryka czerwona 1 sztuka
pomidory 1 puszka
kiełbasa zwyczajna 1 laska
cebula
pieprz
sól
bulion na żeberkach 1 szklanka
tłuszcz do smażenia
kminek

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowo-pieczarkowy

Łopatkę pieczemy, kroimy na niewielkie kawałki (kostkę). Kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy. Całość dosimy, dodajemy pokrojona cebulę, paprykę, pieczarki, podlewamy bulionem, dodajemy pomidory. Całość doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JUSTYNA61 23.02.2012 10:01
to mam dziś przepis na obiad, bo kupiłam właśnie łopatkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak